Fiets
Algemeen
Kan ik mijn Cowboy fiets gebruiken zonder smartphone?
Helen from Cowboy avatar
Geschreven door Helen from Cowboy
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Cowboy 3 / Cowboy Classic / Cruiser / Cruiser ST / Cross / Cross ST

Je kunt zonder smartphone fietsen als je een Cowboy 3 of een recenter model hebt.

Je kan de Cowboy zowel inschakelen zonder smartphone verbinding als ermee blijven rijden wanneer hij reeds is ontgrendeld.

Als je om de één of andere reden zonder telefoon bent, of zijn batterij is volledig leeg en je krijgt hem niet opgestart, kan je altijd de Cowboy ontgrendelen door de fietsbatterij uit de fiets te nemen en hem er terug in te plaatsen. Zolang je deze handelingen binnen 20 seconden doet, zal de Manual Unlock functie je fiets tot leven brengen.

Je kan op je beide oren slapen – het is volledig veilig aangezien enkel jij de batterij uit de fiets kan halen met je unieke batterijsleutel. Als extra veiligheidsmaatregel, in geval van diefstal, heb je altijd de mogelijkheid om Manual Unlock te deactiveren door ‘Find My Bike’ in te schakelen in de app.

Dat gezegd zijnde, connectiviteit is het hart van de Cowboy. Via de app ontgrendelen is de meest aangeraden manier om voor de best mogelijke rijervaring te zorgen. Als je meer wenst te leren over de verschillende opties om je fiets te ontgrendelen, klik dan hier.

Cowboy 1 en Cowboy 2

Voor Cowboy 1 en 2 hebt je je smartphone nodig om de elektrische ondersteuning van de fiets te starten. Als de verbinding met je smartphone om de één of andere manier verbroken wordt (lege telefoonbatterij bijvoorbeeld), zal je fiets gewoon blijven werken.

Het zal weliswaar niet mogelijk zijn om de fiets aan het einde van de rit te vergrendelen, behalve als je de batterij uitneemt. Om dit op te lossen, kun je Auto Lock activeren in je fietsinstellingen in de app. Op die manier wordt de fiets automatisch uitgeschakeld wanneer je hem niet langer gebruikt.