Apple Watch app
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Apple Watch app-functies

Met de Cowboy Apple Watch app kun je:

• je fiets gemakkelijker vergrendelen en ontgrendelen met je smartwatch

• de instellingen van je fiets (verlichting, motorondersteuning, ...) regelen via je smartwatch

• je hartslag meten tijdens het fietsen

• je hartslaggegevens opvragen in je rijhistoriek

• één enkele activiteit laten registreren op Apple Health

Deze app is een companion app die via je smartphone verbinding maakt met je fiets. Hou je smartphone dus altijd bij je tijdens het fietsen.

Hoe installeer je de app op je Apple Watch?

De app wordt automatisch op je Apple Watch geïnstalleerd als je de nieuwste Cowboy app (4.1+) op je iPhone installeert. Het minimaal ondersteunde Watch OS is Watch OS 9.

Als je de Cowboy app van je Apple Watch hebt verwijderd, kun je die opnieuw installeren volgens deze stappen:

• Open de Watch app op je iPhone

• Klik op de knop 'Installeren' onder aan het scherm

Hoe gebruik je de Apple Watch app?

Er zijn twee manieren om je Apple Watch met je fiets te gebruiken:

Ontgrendelen met je Apple Watch

Om je fiets te ontgrendelen en de instellingen te beheren, open je de Cowboy app op je Apple Watch. Je smartwatch maakt verbinding met je fiets via je smartphone. Blijf dus in de buurt van zowel je smartphone (zodat je Apple Watch kan verbinden met je iPhone) als je fiets (zodat je iPhone via Bluetooth kan verbinden met je fiets).

Je hoeft de Cowboy app niet op de achtergrond open te houden op je iPhone. De verbinding werkt ook wanneer de app inactief is.

Ontgrendelen met je iPhone

Je kunt je fiets ook ontgrendelen met je iPhone. De Cowboy app wordt automatisch geopend op je smartwatch en je hartslag wordt geregistreerd.

Als je Auto Unlock gebruikt om je fiets te ontgrendelen, start de watch app niet automatisch.

Hoe worden de hartslagzones berekend?

De inspanningszones worden als volgt gedefinieerd:

• Zone 1: < 60% * maximale hartslag

• Zone 2: 60%-70% * maximale hartslag

• Zone 3: 70%-80% * maximale hartslag

• Zone 4: 80-90% * maximale hartslag

• Zone 5: >90% * maximale hartslag

Je maximale hartslag wordt geschat op basis van je leeftijd en geslacht.

Heb je problemen met je smartwatch?

Kan de fiets niet ontgrendeld worden met de smartwatch?

• Zorg ervoor dat je je iPhone bij je hebt zodat je Apple Watch verbinding kan maken met je iPhone

• Volg deze tips & tricks om je iPhone weer verbinding te laten maken met je fiets

Watch app triggert niet

Als je je fiets ontgrendelt via je iPhone, start de watch app automatisch. Als je Auto Unlock gebruikt om je fiets te ontgrendelen, wordt de watch app niet geopend.

Hartslaggegevens ontbreken

• Het is normaal dat er een kleine vertraging optreedt voor je hartslag op het dashboard van je rit verschijnt. We hebben ook geen controle over hoe vaak je hartslaggegevens worden bijgewerkt.

• Als je je fiets ontgrendelt met Auto Unlock, wordt de Watch app niet geopend en worden je hartslaggegevens niet verzameld.

• Als je zeker bent dat je hartslag tijdens je rit werd weergegeven maar deze niet in je rijhistoriek verschijnt, neem je contact op met ons support team via onze in-app chat.

Een activiteit starten op je smartwatch

• Als je je fiets ontgrendelt met je smartwatch of iPhone, start er automatisch een activiteit voor je.

• Als je je fiets ontgrendelt met Auto Unlock, start de Cowboy app op je smartwatch niet. Je smartwatch kan wel detecteren dat je aan een fietsactiviteit begint en je vragen om ze te registreren.

Dubbele Apple Health activiteit

Als je handmatig een activiteit start op je Watch (wat wordt voorgesteld als je Auto Unlock gebruikt) en je ook Apple Health synchronisatie hebt geactiveerd in je Cowboy app, kun je dubbele activiteiten krijgen.

Om dit te voorkomen, raden we aan om je fiets altijd te ontgrendelen via de Cowboy app op je iPhone of Apple Watch. Zo ben je zeker dat er maar één activiteit wordt geregistreerd.