Widgets en Live Activiteiten
Helen from Cowboy avatar
Geschreven door Helen from Cowboy
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Op Android

Er zijn Cowboy widgets beschikbaar voor je beginscherm.

Installeer de Cowboy app 3.8.0 of later en volg dan deze tutorial om een widget voor het beginscherm toe te voegen.

Op iOS

Widgets toegangsscherm

iOS 16 komt met een nieuwe ervaring voor het toegangsscherm waarbij je belangrijke informatie kunt weergeven zonder je smartphone te ontgrendelen.

Onze eerste twee widgets voor het toegangsscherm houden je batterijniveau bij zodat je nooit zonder energie komt te zitten. En de laatste toont de totale afstand die je deze week hebt afgelegd.

Upgrade je iPhone naar iOS 16 en installeer de Cowboy iOS app 3.6.0 of later. Volg dan deze tutorial om de Cowboy-widgets aan je toegangsscherm toe te voegen.

Live Activiteiten

Nog een handig extraatje op iOS 16.1 zijn de Live Activiteiten op het toegangsscherm. Live Activiteiten komen ook in de vorm van Dynamic Islands op de iPhone 14 Pro.

Via Live Activiteiten kun je snel en gemakkelijk enkele ritgegevens bekijken wanneer je je smartphone niet aan je cockpit bevestigd hebt. Als je voor een rood licht stopt en wil weten hoeveel batterij je nog hebt of welke afstand je hebt afgelegd, haal je gewoon je smartphone uit je zak en kijk je op je toegangsscherm.

De app openhouden tijdens het fietsen, is nog steeds de beste manier om je ritstatistieken constant te volgen.

Hoe start je een Live Activiteit?

Er verschijnt automatisch een Live Activiteit op je toegangsscherm wanneer je je fiets aanzet en deze verdwijnt wanneer je je fiets vergrendelt. Je moet gewoon minstens een keer de app openen opdat de Live Activiteit start.

Het toegangsscherm blijft niet voortdurend aan tijdens het fietsen, behalve op de iPhone 14 Pro. Na een paar seconden wordt het automatisch afgesloten.

Hoe schakel je Live Activiteiten uit?

Om Live Activiteiten voor de Cowboy app uit of in te schakelen, ga je naar Instellingen > Cowboy > Live Activiteiten op je iPhone.

Ik zie geen Live Activiteit op mijn toegangsscherm, is dit normaal?

• Zorg ervoor dat je smartphone iOS 16.1 of later heeft en je de Cowboy iOS app 3.7.0 of later hebt geïnstalleerd.

• Bevestig dat je fiets aan staat, de app op de achtergrond draait en nog steeds verbonden is met je fiets.

• De app kan geen Live Activiteit opstarten als hij op de achtergrond draait. Je moet hem minstens één keer op de voorgrond openen om de Live Activiteit te activeren. Als je je app dus openhoudt op de achtergrond, je fiets ontgrendelt met Auto Unlock en vervolgens je toegangsscherm bekijkt, zal er geen Live Activiteit zichtbaar zijn. Je moet je app eenmaal op de voorgrond openen om de Live Activiteit te laten verschijnen.

Widgets beginscherm

Er zijn ook Cowboy widgets beschikbaar voor je beginscherm.

Check of je iPhone iOS 14 of later heeft en installeer de Cowboy iOS app 3.6.0 of later. Volg dan deze tutorial om een widget voor het beginscherm toe te voegen.