Herstellingen & Tutorials
Problemen met de app of met de fietsverbinding
Ik kan mijn Android niet verbinden met mijn fiets. Wat kan ik doen?
Ik kan mijn Android niet verbinden met mijn fiets. Wat kan ik doen?

Hoe maak je opnieuw verbinding met je fiets via je Android smartphone?

Eva from Cowboy avatar
Geschreven door Eva from Cowboy
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Om verbindingsproblemen voor alle Cowboy modellen op te lossen, stelden we een stapsgewijze checklist op. En die vertelt je hoe je opnieuw kunt verbinden met je fiets.

Oplossing op korte termijn

Voor Cowboy 3 en Cowboy Cruiser/ST/Classic: als je je smartphone niet bij je hebt of geen verbinding kunt maken en je je fiets moet gebruiken, hou er dan rekening mee dat je die zonder de app kunt inschakelen via de functie Manual Unlock.

Verwijder hiervoor de batterij met je sleutel, wacht 6 tot 20 seconden en duw ze terug in de fiets om de motor te kickstarten. Elke fiets heeft zo zijn momenten. We raden dan ook aan om opnieuw te proberen als het de eerste keer niet werkt.

Verbinding maken met je fiets

Stap 1: Zorg ervoor dat je maar met één toestel verbonden bent.

• Belangrijk: kijk of je niet op een ander toestel al met je fiets verbonden bent. Als dat zo is, schakel dan Bluetooth uit op het eerste toestel, zodat de verbinding vrijkomt voor het tweede toestel. De fiets kan maar met één toestel tegelijk verbinding maken.

• Ga naar je instellingen, tik op Bluetooth en klik op het informatiepictogram naast COWBOY om het van je toestellen te verwijderen. (Als je wordt gevraagd om een Passkey in te vullen bij het verbinden, verschijnt deze op je scherm boven het tekstvak. Zo niet, probeer dan eerst '0000' en '1234' voor je contact opneemt met ons support team. Zo kunnen zij je persoonlijke token geven.)

Stap 2: Zorg ervoor dat je de nieuwste versie smartphone en app hebt.

• Zorg ervoor dat je de laatste versie van de Cowboy app gebruikt. Ga naar de PlayStore en upgrade je app als er een nieuwe versie beschikbaar is.

• Ga na of je toestel compatibel is met onze app. Op Android ondersteunt onze laatste app alle OS versies vanaf Oreo 8.0.

• Zorg ervoor dat je smartphone is bijgewerkt naar de meest recente versie.

• Zorg ervoor dat je naast je fiets staat wanneer je verbinding probeert te maken.

Stap 3: Controleer de instellingen van je telefoon.

• Schakel Bluetooth uit en in op je telefoon.

• Sluit de app en open deze opnieuw.

• Zorg ervoor dat je smartphone niet in vliegtuig- of in lage-batterijmodus staat (hierdoor kunnen sommige functies niet werken)

• Probeer andere Bluetooth toestellen uit te schakelen die op je telefoon zijn aangesloten (zoals een smartwatch of Bluetooth luidspreker).

• Koppel je fiets los, vergeet het apparaat en maak opnieuw verbinding.

• Sluit je smartphone volledig af en zet hem weer aan.

• Zorg ervoor dat de Cowboy App alle juiste toestemmingen van je telefoon heeft. Dit kun je controleren via de instellingen van je smartphone. Ga naar 'Apps' -> 'Toestemmingen' en zorg ervoor dat alle toestemmingen zoals Bluetooth en Locatie zijn ingeschakeld.

• Als je nog steeds geen verbinding kunt maken -> verwijder de Cowboy app en installeer ze opnieuw

• Verwijder Bluetooth Cache op je smartphone.

Stap 4: Controleer of de batterij is opgeladen.

• Haal ze uit de fiets en laad ze op. Het ledlampje op de lader moet rood worden. Zo weet je dat de batterij wordt opgeladen. Als ze vol is, wordt het lichtje groen.

• Plaats de batterij terug, laat ze 6 uur in de fiets zitten (terwijl de communicatiemodule wordt opgeladen) en probeer dan opnieuw verbinding te maken.

Stap 5: Controleer op een ander toestel.

• Als niets lijkt te werken, probeer dan op een ander toestel zoals een andere Android telefoon of bij voorkeur een iPad of iPhone. Zo kunnen we aangeven waar het probleem ligt.

Neem contact op met je Cowboy team via de app chat als het probleem aanhoudt. We helpen je maar wat graag!

Mijn telefoon vraagt om een Bluetooth koppelcode. Waar vind ik die?

De Bluetooth koppelcode is een 6-cijferige code waarmee je telefoon verbinding kan maken met je fiets. Deze code verschijnt op je app wanneer je verbinding probeert te maken met je fiets. Als je de Bluetooth koppelcode niet kunt zien, neem je contact op met het team via de app. Zij zullen je de code geven.