Trapas maakt lawaai (Cowboy Cruiser/ST/Classic)

Hoe los je dit op: Trapas maakt lawaai (Cowboy Cruiser/ST/Classic)

Laura from Cowboy avatar
Geschreven door Laura from Cowboy
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Hoe weet ik dat ik dit probleem heb?

Je hoort constant een 'krakend geluid' aan de onderkant van de fiets wanneer je trapt.

Wat veroorzaakt dit probleem?

Meestal wordt dit probleem veroorzaakt door één of meer schroeven van de BB die niet goed zijn aangedraaid en/of waar geen Loctite op zit. Waarschijnlijk gaat het om de schroeven aan de aandrijfkant (verborgen achter het voortandwiel).

Valt dit probleem onder de garantie?

Waar kun je je fiets repareren

Zodra je je probleem met ons hebt bevestigd via je Cowboy app, sturen we je de onderdelen op. Je kunt je dan aanmelden bij een Cowboy Certified fietsenwinkel via de verstuurde link. Of je kunt naar je lokale fietsenwinkel gaan met de onderstaande instructies.

• Lokale fietsenwinkel: Ga naar je lokale fietsenwinkel om dit probleem snel en eenvoudig op te lossen.

• Cowboy Certified fietsenwinkel: Kijk hier op onze kaart als je in de buurt bent van een Cowboy Certified fietsenwinkel

• Zelf herstellen: Als je handig bent, kun je de onderstaande filmpjes bekijken en zelf proberen.

Welk gereedschap heb ik nodig?

• Inbussleutel 5 mm

• Inbussleutel 3 mm

• Penspanner

Herstelinstructies

• Vervang de trapas volgens deze tutorial.

• Extra geschreven instructies:

• Verwijder de riem, beide crankarmen en het voortandwiel.

• Draai alle schroeven op de BB (aandrijfzijde en niet-aandrijfzijde) vast volgens de tabel met aanhaalmomenten (aandrijfzijde: 3 Nm, met loctite; niet-aandrijfzijde: 8 Nm).

• Normaal moet het volstaan om de 2 schroeven aan aandrijfzijde te verwijderen, Loctite toe te voegen en ze aan te draaien tot 3 Nm.

• Monteer het voortandwiel opnieuw en zet het vast met het juiste aanhaalmoment (30 Nm). Smeer daarna beide crankarmen in en monteer ze opnieuw (45 Nm).

• Controleer het aanhaalmoment van de borgring van het achtertandwiel als het geluid aanhoudt (45 Nm).