Find my Bike & Theft Alerts
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Fietsdiefstal is een probleem dat we bij Cowboy willen aanpakken. De App bevat een aantal belangrijke functies om dit te voorkomen.

Digitale sleutel

Jij bent de enige die via de App de elektrische ondersteuning van je fiets aan kan zetten. Elke fiets is gekoppeld aan een uniek account op de App.

Find my Bike

Als je fiets gestolen wordt, kun je de Find My Bike functie in de App gebruiken om te achterhalen waar je fiets is. De Cowboy fiets is uitgerust met een SIM-kaart, waardoor GPS-locatie mogelijk is.

• De Cowboy fiets wordt gevolgd met behulp van GPS.

• De positie is zeer nauwkeurig (d.w.z. binnen een paar meter) en maakt het mogelijk om de fiets snel terug te vinden.

• Als de fiets zich in een gebouw bevindt, kunnen onze klanten de ingebouwde Bluetooth-scanner gebruiken om te weten hoe dicht ze bij de fiets zijn.

• Deze scanner werkt als een "warme of koude" interface en is super eenvoudig te gebruiken.

Stuurt de fiets altijd een positie door?

Cowboy's missie is om je toegang te geven tot zoveel mogelijk gegevens zodat je je fiets terug kunt vinden. Helaas kunnen we, door inherente technologische beperkingen, niet garanderen dat we je fiets onder alle omstandigheden kunnen traceren. Als je fiets zich in een gebied zonder dekking van een mobiel netwerk bevindt, kan hij zijn positie niet doorgeven. Een diefstalverzekering afsluiten is de beste manier om 100% gerust te zijn in geval van diefstal.

Hoe vaak wordt de positie verzonden?

Als je fiets een goede mobiele verbinding heeft, ontvang je elke 15 minuten een nieuwe locatie als je fiets in beweging is. Beweging wordt gedetecteerd door de versnellingsmeter in de fiets. Als je fiets op één plek blijft staan, ontvang je elke 5 uur een melding.

Diefstalwaarschuwingen (exclusief Cowboy verzekering)

Hoe krijg ik toegang tot de diefstalwaarschuwingen?

Diefstalwaarschuwingen zijn exclusief voor de Cowboy-verzekering. Je kunt een verzekeringsplan activeren in je app binnen 5 jaar na aankoop van je fiets.

Meldingen worden ondersteund op de iOS app v2.8.5+, Android app v2.6.0+ en firmware v4.7+.

Hoe werken de diefstalmeldingen (Theft Alerts)?

Je fiets begint bewegingen te detecteren 2 minuten nadat je hem hebt uitgezet via je app, zodat je hem gemakkelijk kunt vergrendelen.

Als iemand je fiets een paar seconden aanraakt, ontvang je een diefstalwaarschuwing op je telefoon, gevolgd door de GPS-positie. Klik op de melding om de locatie van je fiets in de gaten te houden en hem op te halen aan de hand van de indicator voor de sterkte van het bluetooth-signaal.

Merk op dat je verbonden moet zijn met het internet om dergelijke waarschuwingen te ontvangen. Ze worden genegeerd als je in de buurt bent en via Bluetooth verbonden bent met je fiets, zodat we je niet lastigvallen als jij degene bent die je fiets verplaatst. Ze worden ook genegeerd als je een rit bent begonnen na het tijdstip van de waarschuwing.

Werkt Theft Alerts nog steeds als ik mijn batterij eruit haal of als mijn batterij leeg is?

Ja. Er zit een reservebatterij in je fiets waarmee waarschuwingen voor diefstal en nieuwe posities blijven worden verstuurd. Zorg ervoor dat je de hoofdbatterij regelmatig in je fiets laat zitten zodat de back-upbatterij kan worden opgeladen en waarschuwingen kan blijven versturen.

Wat is de impact van de diefstalwaarschuwingen op de actieradius van mijn batterij?

De impact op de actieradius van je batterij is te verwaarlozen.

Kan ik de diefstalwaarschuwingen uitschakelen?

Je kunt de diefstalwaarschuwingen altijd uitschakelen vanuit je app. Ga naar Je fiets > Instellingen > Theft Alerts om deze waarschuwingen uit of in te schakelen. Als je verbinding maakt met je fiets voordat je hem verplaatst, ontvang je ook geen ongewenste waarschuwingen.

Ik ontvang geen diefstalwaarschuwing, is dat normaal?

Diefstalwaarschuwingen worden genegeerd wanneer we denken dat je fiets nog steeds bij je is, dus het is normaal dat je niet altijd een waarschuwing krijgt wanneer je er een probeert aan te maken.

Hier is een stapsgewijze test die je kunt uitvoeren om te controleren of Theft Alerts goed werken:

• Log in op de app

• Controleer of diefstalmeldingen zijn ingeschakeld in de fietsinstellingen

• Controleer of pushmeldingen zijn ingeschakeld voor de app

• Controleer of er geen speciale focusmodus is ingeschakeld

• Zorg ervoor dat je niet meer verbonden bent met de fiets door Bluetooth uit te schakelen op je apparaat

• Zorg ervoor dat je verbonden bent met het internet

• Zet de fiets buiten, zodat deze een goede netwerkdekking heeft

• Er worden geen diefstalwaarschuwingen verzonden gedurende 2 minuten nadat je de fiets op slot hebt gedaan, dus wacht 2 minuten als je de fiets onlangs op slot hebt gedaan

• Schud je fiets een paar seconden en controleer of je fiets begint te knipperen.

• Normaal gesproken zou je binnen 1 minuut een diefstalwaarschuwing op je telefoon moeten ontvangen

Als je na 1 minuut wachten geen diefstalwaarschuwing ontvangt, kun je contact opnemen met ons ondersteuningsteam voor verdere hulp.