Fietsdiefstal is een probleem dat we met Cowboy wensen aan te pakken. 2 belangrijke elementen werden in de App geïmplementeerd om het te vermijden.

Digitale sleutel

U bent de enige persoon die de elektrische ondersteuning van uw fiets via de App kan inschakelen; elke fiets heeft zijn eigen account op de App.

Vind mijn fiets

Als je jouw fiets niet kan vinden, kan je de "Find My Bike" functie gebruiken in de app om jouw fiets te lokaliseren. De Cowboy elektrische fiets bezit een SIM kaart, dat GPS lokalisatie mogelijk maakt.

• De Cowboy fiets wordt getraceerd via GPS
  • De positie is erg precies (binnen een aantal meter) en maakt het je mogelijk om de fiets snel terug te vinden.
  • Indien de fiets in een gebouw staat, kunnen onze klanten een ingebouwde bluetooth scanner gebruiken om te weten hoe dicht ze bij de fiets aanwezig zijn.
  • De scanner werkt als een "warmer of kouder" interface en is erg gemakkelijk in gebruik.

Cowboy's missie is om je zoveel mogelijk toegang te geven tot data die het je mogelijk maakt om de fiets terug te vinden. Jammer genoeg kunnen we je niet garanderen, vanwege inherent technologische limitaties, om de fiets te traceren in alle mogelijke omstandigheden. Als jouw fiets in een gebied staat zonder cellulair netwerkbereik, zal het niet de mogelijkheid hebben om een positie te verzenden.
Een diefstalverzekering is daarom de beste manier om 100% gemoedsrust te hebben in geval van diefstal.

Diefstal notificatie

Onlangs zijn we gestart met diefstalmeldingen voor klanten met een Easy Rider-verzekering. Wanneer uw telefoon buiten het bereik van het bluetooth-signaal van de fiets is, wordt u gewaarschuwd wanneer uw fiets wordt verplaatst. De functie begint te werken 2 minuten nadat u uw fiets heeft vergrendeld. Wanneer de melding wordt verzonden, wordt u automatisch gevraagd om de functie 'Vind mijn fiets' in te schakelen, zodat u uw fiets kunt lokaliseren. Deze diefstalmelding zal u helpen om nog sneller te kunnen handelen.