Ongevallen
Ik heb een ongeluk gehad - wat moet ik doen?
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Ik heb een ongeluk gehad - wat moet ik doen?

Als je net een ongeluk hebt gehad, is je eerste prioriteit ervoor te zorgen dat alles goed met je gaat.

Zodra je het nodige hebt gedaan om jezelf op een veilige plaats te brengen en medische hulp te krijgen indien nodig, of je fiets nu beschadigd is of niet tijdens het ongeval, vragen we je vriendelijk om contact op te nemen met ons team. Een agent zal contact met je opnemen om te controleren of alles goed met je gaat en je alle hulp en bijstand te bieden die je nodig hebt. Daarna kun je meer informatie geven over hoe het ongeluk is gebeurd.

Als je fiets beschadigd is geraakt tijdens het ongeval, zullen onze agenten je vragen om hen enkele foto's te bezorgen om de schade te beoordelen. Zodra je de foto's hebt ontvangen, zal ons technische ondersteuningsteam je de beste oplossing bieden om je fiets zo nodig te repareren en ervoor te zorgen dat je zo snel mogelijk weer veilig kunt fietsen.

Ben ik gedekt door de verzekering in geval van een ongeluk?

De diefstalverzekering die wij aanbevelen dekt geen schade veroorzaakt door een ongeval.

Als je een ongeluk hebt gehad, raden we je aan om contact op te nemen met je privé verzekering om uit te zoeken of deze de schade dekt die is veroorzaakt door een ongeluk.

Wat is Crash Detection?

Crash Detection is een technologie die beschikbaar is voor Cowboy 2 of nieuwere modellen. Als Crash Detection is ingesteld en je fiets detecteert dat je een aanrijding hebt, waarschuwt het je contactpersoon voor noodgevallen.

Hoe werkt Crash Detection?

We weten dat je je contactpersonen niet onnodig ongerust wilt maken, dus hebben we een intelligent systeem gebouwd dat valse waarschuwingen tot bijna 0 reduceert. We gebruiken de snelheidssensor in je wiel, de versnellingsmeter in je frame en de torsiesensor die aangeeft of je op je pedalen duwt, om te bepalen of je van je fiets bent gevallen. Dit maakt onze oplossing tot een van de meest betrouwbare valdetectiesystemen op de markt.

Als je fiets detecteert dat je bent gevallen, begint hij te knipperen. Je hebt dan 60 seconden de tijd om de waarschuwing te negeren als het goed met je gaat en je niet wilt dat je contactpersonen voor noodgevallen op de hoogte worden gesteld. Als je niet reageert, waarschuwen we automatisch je contactpersonen en delen we een volglink met ze waarop ze je laatst bekende positie en status kunnen zien. Om de aandacht van je contactpersonen te trekken, bellen we ze ook automatisch als we zien dat ze de volglink niet hebben geopend. Op deze manier wordt er zo snel mogelijk voor je gezorgd.

Hoe stel ik Crash Detection in?

• Zorg ervoor dat je een Cowboy 2 of nieuwer model hebt en dat je fiets firmware v4.9.0+ en iOS app v2.11.0+ of Android app v2.9.0+ gebruikt.

• Klik op de derde knop onderaan je app.

• Klik op "Crash Detection".

• Tik op de knop Voeg je eerste contact toe om een contact voor noodgevallen te selecteren onder je telefooncontacten.

• Tik op Contact toevoegen om een extra contactpersoon voor noodgevallen toe te voegen. Je kunt maximaal 2 noodcontacten hebben.

• Schakel Crash Detection in terwijl je verbonden bent met je fiets om de functionaliteit te activeren.

Wat moet ik doen als noodcontact?

Als contactpersoon voor noodgevallen weten je vrienden en familie dat ze op je kunnen rekenen. Je hoeft niets speciaals te doen, tenzij we je een waarschuwings-sms sturen in geval van een mogelijk ongeval. We raden je dan aan om de link in de sms te openen om alle informatie die we hebben over de waarschuwing te bekijken en om de berijder te bellen om te controleren of alles in orde is.