Wat is het doel van de Auto Unlock-functie?

Met de Auto Unlock kan je jouw fiets ontgrendelen zonder je telefoon uit je zak te halen. Je telefoon maakt automatisch verbinding met je fiets op de achtergrond wanneer je in de buurt komt. Verplaats dan gewoon je fiets om hem te ontgrendelen en je bent klaar om te rijden.

Hoe krijg ik toegang tot deze functie?

Auto Unlock is beschikbaar voor zowel Cowboy 3- als Cowboy 2-gebruikers. Het wordt ondersteund op de iOS-app v2.10.0+, Android-app v2.8.0+ en firmware v4.8.0+. Zodra je een compatibele app en firmware gebruikt, ga je naar 'Your bike > Settings > Auto Unlock om de Auto Unlock-functie voor jouw fiets te activeren.

Hoe werkt het?

Met iOS

Bluetooth moet ingeschakeld zijn en de Cowboy-app moet op de achtergrond open blijven om de Auto Unlock te laten werken. Wij adviseren je dus om je bluetooth altijd ingeschakeld te houden en de app niet geforceerd te verlaten als je klaar bent met een rit.

Je kunt je telefoon nog steeds opnieuw opstarten wanneer je maar wilt zonder de Auto Unlock functie te beïnvloeden, aangezien dan de achtergrond apps automatisch opnieuw worden geopend.

Weet dat iOS in de Low Power Mode op een bepaald moment kan besluiten om achtergrondtaken uit te schakelen om zo meer energie te besparen. Als dat gebeurt, ontgrendel je je fiets gewoon via de app. Hetzelfde gedrag wordt vertoond wanneer de 'Background App Refresh' instelling van je Cowboy app is uitgeschakeld.

Zodra je een rit beëindigt, wachten we 2 minuten voordat we de Auto Unlock opnieuw inschakelen, zodat je je fiets met gemak kunt vergrendelen zonder hem onbedoeld weer in te schakelen. Je kan je fiets nog steeds ontgrendelen door het slot icoon in de app ingedrukt te houden.

Met Android

Bluetooth moet ingeschakeld zijn om de Auto Unlock te laten werken, dus we raden je aan deze altijd ingeschakeld te houden. De Auto Unlock zal net zo goed werken als je app open hebt staan op de voorgrond, op de achtergrond of zelfs als je hem geforceerd hebt gesloten.

Je zal merken dat er een speciale melding verschijnt om de app draaiende te houden en de verbinding met je fiets in stand te houden. Je kan deze meldingen discreter maken door de instellingen in de app van de Auto Unlock aan te passen. Stel ze in op Stil om elk geluid of elke trilling uit te schakelen en selecteer de optie 'Minimaliseren' om de meldingen tot één regel samen te vouwen en het vergrendel pictogram in je statusbalk te verbergen. We raden je niet aan om deze meldingen volledig uit te schakelen, omdat het kan voorkomen dat de Auto Unlock werkt wanneer de app op de achtergrond draait, dit is afhankelijk van de fabrikant van je telefoon.

Zodra je een rit hebt beëindigd, wachten we 2 minuten voordat we Auto Unlock opnieuw inschakelen, zodat je je fiets gemakkelijk kan vergrendelen zonder hem onbedoeld weer in te schakelen. Je kan je fiets nog steeds ontgrendelen door het slot icoon in de app ingedrukt te houden.

Kan ik mijn fiets ook automatisch vergrendelen?

Je kunt de Auto Lock timer gebruiken om je fiets automatisch te vergrendelen na een bepaalde inactieve periode. Dit is vooral handig als de batterij van je telefoon leeg is en je kan de fiets niet meer uitschakelen.

Je kan de timer zetten op 5, 10 of 30 minuten. Als je stopt met trappen, zal de fiets zich na deze periode dan zelf uitschakelen. Kies de juiste instelling voor in our bike > Settings > Auto Lock timer.

Wil je niet wachten? Je kan je fiets nog steeds zelf vergrendelen via de app - zoals altijd. Je kan ook de batterij verwijderen met je sleutel om je fiets uit te schakelen zonder de app te gebruiken.

Wat is de impact van de Auto Unlock op het batterijverbruik?

De impact op de batterij van je smartphone is minimaal.

Heb je het antwoord gevonden?