Cowboy 2

Buitenband

We gebruiken een buitenband met een diameter van 584 mm (27.5") en een breedte van 42 mm (1.65"). Als je graag de banden wenst te vervangen kan je een breedte tot 44 mm nemen.

Binnenband

We kunnen je zowel de Schwalbe SV21 27.5" Presta als de Schwalbe SV12 26" Presta binnenbanden aanbevelen.

Andere modellen van binnenbanden kunnen zeker ook. Je zou een model moeten kiezen dat overeenkomt met de maat van je banden, d.w.z. 42 mm - 584 mm of 1.65" - 27.5" voor de originele cowboybanden. Ook moeten de binnenbanden Presta-kleppen hebben. Het is niet mogelijk om die kleppen te vervangen door Schrader-kleppen omdat ze niet geschikt zijn voor de Cowboy-velgen.

Aangezien het rubber in bepaalde gevallen kan uitzetten, kan het zijn dat sommige 26"-modellen ook op 27.5"-banden passen (bijv. De Schwalbe SV12 26" Presta-binnenband is compatibel). Bovendien bieden merken meestal verschillende breedten van compatibele banden aan (bijv. 40 - 584 en 47 - 584). Zorg er dus gewoon voor dat 42 mm is opgenomen in het bereik van compatibele breedten.

Cowboy 3

Buitenband

Voor het 2018 model gebruiken we een buitenband met een diameter van 584 mm (27,5") en een breedte van 35 mm. Als je graag de banden wenst te vervangen kan je een breedte tot 47 mm nemen. Als u spatborden op de fiets hebt geïnstalleerd, kiest u best voor banden met maximaal 42 mm breedte.

Binnenband

We kunnen je de Schwalbe SV12 26" Presta binnenbanden aanbevelen.

Andere modellen van binnenbanden kunnen zeker ook. Je zou een model moeten kiezen dat overeenkomt met de maat van je banden, d.w.z. 35 mm - 584 mm of 1.38" - 27.5" voor de originele cowboybanden. Ook moeten de binnenbanden Presta-kleppen hebben. Het is niet mogelijk om die kleppen te vervangen door Schrader-kleppen omdat ze niet geschikt zijn voor de Cowboy-velgen.

Aangezien het rubber in bepaalde gevallen kan uitzetten, kan het zijn dat sommige 26"-modellen ook op 27.5"-banden passen (bijv. De Schwalbe SV12 26" Presta-binnenband is compatibel). Bovendien bieden merken meestal verschillende breedten van compatibele banden aan (bijv. 35 - 584 en 47 - 584). Zorg er dus gewoon voor dat 35 mm is opgenomen in het bereik van compatibele breedten.