Uw smartphone is enkel nodig om de elektrische ondersteuning aan te zetten op de fiets. Dit betekent dat, als de smartphone uitvalt tijdens de rit, de fiets zal blijven werken, maar u hem niet zal kunnen uitschakelen aan het einde van uw rit. Om dit te vermijden kan u kiezen voor een ‘auto-off’ instelling in de App om zeker te zijn dat de fiets uitschakelt na een bepaalde periode van inactiviteit.