Fiets
Algemeen
Wat moet ik doen in geval van diefstal?

In dit artikel vind je alle informatie die je zal helpen de kansen te vergroten om je fiets terug te vinden.

Florian from Cowboy avatar
Geschreven door Florian from Cowboy
Meer dan een week geleden bijgewerkt
  • Activeer eerst Find my Bike. Open de app, ga naar het tabblad “Help” en tik op "Activeer Find my Bike". Hierdoor wordt je fiets in de modus Gestolen gezet. In deze modus stuurt je fiets bij elke beweging zijn positie door, zodat je hem terug kunt vinden.

• Wij raden je aan om naar je plaatselijke politiebureau te gaan en je fiets als gestolen aan te geven. Deel de "Link diefstalmelding” van je app met hen, zodat ze toegang hebben tot de laatste positie van je fiets en identificatiegegevens zoals je framenummer of MAC-adres. Deze gegevens staan op een sticker onder de trapas van de fiets.

• Begeleid de politie indien mogelijk naar de laatst bekende positie van je fiets. Beweeg rond en probeer verbinding te maken met je fiets. Als er verbinding wordt gemaakt, kun je een animatie op je fiets laten afspelen. Er klinkt een hard geluid en je fietsverlichting knippert. Je kunt ook de sterkte van het Bluetooth-signaal op je scherm controleren. Als de batterij van je fiets niet is aangesloten, kun je de animatie niet activeren, maar zie je wel de signaalsterkte.

• Als je een actieve Cowboy diefstalverzekering hebt en je kunt je fiets niet terugvinden, kun je binnen 24 uur na de diefstal een claim indienen bij de verzekeraar via deze link.